What's happening

Claim archeologen: ring uit Bethlehem was van Pontius Pilatus

Een ring die archeologen al in 1969 opgroeven in de buurt van Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, zou hebben toebehoord aan Pontius Pilatus, de Romeinse bestuurder die volgens de Bijbel Jezus Christus liet kruisigen.

De bronzen ring bevat de Griekse inscriptie ‘Van Pilatus’, en is mogelijk gebruikt als stempel voor officiële documenten. Pontius Pilatus was de Romeinse landvoogd in Judea van het jaar 26 tot 36, en een tijdgenoot van Jezus Christus.

De zegelring werd vijftig jaar geleden samen met duizenden andere voorwerpen gevonden in de graftombe van koning Herodes in het paleizencomplex Herodion, ten zuiden van Bethlehem. Dat maakt het des te moeilijker om de herkomst vast te stellen. Het is evengoed mogelijk dat de ring van tientallen jaren later dateert.

powered by Nos.nl

Related posts

Verborgen camera legt dubieuze schoonmaakpraktijken luxehotels China vast

OnrOzy NL

Debat op social media: is deze straf voor een pestende dochter te streng?

OnrOzy NL

Indiase luchthavenpolitie moet bozer kijken

OnrOzy NL
Aan het laden....