What's happening

Bijzondere takelklus in Delft: vleugel van zestiende etage gehaald

Hoe de vleugel van het bekende merk Bechstein ooit op de zestiende verdieping van het pand terecht is gekomen, is ook voor het verhuisbedrijf een raadsel. “Misschien dat de lift toen iets groter was.”

De takelklus, die van vanochtend zeven uur tot het begin van de middag duurde, verliep zonder problemen. De kosten van de operatie liggen rond de 6000 euro, waarvan alleen al 5000 voor het huren van de kraan.

Geschonken

De vleugel gaat nu naar het het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) in Amsterdam. De eigenaar van het instrument is overleden en de familie heeft het geschonken aan het NMF. “We hebben een aantal vleugels in de collectie,maar dit is een heel bijzondere”, zegt Manon Veenendaal van het NMF tegen Omroep West.

“Bechstein is een topmerk en dit is een gezonde, goed onderhouden vleugel. Hij wordt geleend aan een getalenteerde student. Omdat dit zulke dure instrumenten zijn kunnen zij die vaak niet zelf betalen.”

powered by Nos.nl

Related posts

Oprichter KLM’s Holland Herald blijkt toch niet dood

OnrOzy NL

Nooit eerder werd deze octopus hier gefilmd

OnrOzy NL

Huwelijksaanzoek in Yosemite toevallig vastgelegd, maar wie zijn het? 

OnrOzy NL
Aan het laden....