What's happening

Baby Sphengic geboren bij pinguïnhomostel in Sydney

De twee mannelijke ezelspinguïns begonnen in de paringstijd kiezelstenen te verzamelen en een nest te bouwen. Medewerkers van de Australische dierentuin besloten het paar een nep-ei te geven om te zien of ze ook echt zouden gaan broeden. Dat bleek het geval, waarna ze een echt ei kregen om onder hun hoede te nemen.

Dat ei was van een pinguïnkoppel dat er twee had. In het wild kunnen ezelspinguïns meestal maar één jong grootbrengen. Het kuiken uit het tweede ei gaat dan dood.

Vertroeteld

De broedtijd was bijna vijf weken. De verzorgers van de pinguïns in Sydney zijn in de wolken met de geboorte. “Baby Sphengic heeft nu al ons hart gestolen. We vinden het geweldig om te zien hoe de trotse ouders de baby vertroetelen en zich voortdurend om het kuiken bekommeren”, zegt Tish Hannan, de baas van de pinguïnafdeling van de dierentuin.

Volgens haar was vooral de jongste van de stel eerst erg bezig met het voeden van het kuiken. Het oudere mannetje was aanvankelijk een beetje afstandelijk, maar raakte steeds meer betrokken. Hannan: “We zijn ontzettend trots op de twee.”

Sphengic, een samentrekking van de namen van het broedende stel Sphen en Magic, is nog niet de definitieve naam van het kuiken. De officiële naam wordt gekozen als duidelijk is of het een mannetje of een vrouwtje is. Dat gebeurt met een bloedtest, als het kuiken wat ouder is.

powered by Nos.nl

Related posts

Bijzondere takelklus in Delft: vleugel van zestiende etage gehaald

OnrOzy NL

Slapen in Chinese steengroeve: 760 euro per nacht

OnrOzy NL

Amsterdamse politie schenkt vuurwapen uit 1929 aan Zaans museum

OnrOzy NL
Aan het laden....