Films & zo

Maggie Gyllenhaal laat zich uit over aanklachten jegens James Franco


Eerder dit jaar werd James Franco door meerdere actrices aangeklaagd wegens seksueel misbruik en ongepast gedrag op de filmset. Busy Philipps is een van de actrices die beweert misbruikt te zijn door de bekende acteur. In haar mémoire, This Will Only Hurt a Little, zegt ze dat Franco haar ook een keer hard op de grond gooide toen ze beiden werkten aan Freaks en Geeks. Franco bood de volgende dag wel zijn excuses aan, maar zulke dingen gebeurde volgens haar vaker.

Nu laat ook Maggie Gyllenhaal zich uit over James Franco, aangezien ze hem goed kent van de dramaserie The Deuce, waar beiden de hoofdrollen in vertolken. Gyllenhaal, tevens een van de producenten van de serie, zei: ”Ik vond dat het deels mijn verantwoordelijkheid was om hier iets aan te doen. Toen ik er voor het eerst over las, in de LA Times, waren we allemaal erg gechoqueerd en namen we de aanklachten zeer serieus. We hebben met elke vrouw van de crew en cast gesproken om te zien of ze altijd met respect door James behandeld werden: iedereen zei dat James zich altijd netjes gedroeg en dat dat nog steeds zo was”.

Volgens Gyllenhaal was het ook belangrijk om door te gaan met de serie, met Franco erbij. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Kevin Spacey, die, naar meerdere aanklachten, uit de film All the Money in the World werd geknipt en niet meer mocht terugkeren voor de uiterst populaire serie House of Cards. Zo ging Gyllenhaal verder: ”Onze serie gaat over misogynie. Het gaat over ongelijkheid in de filmindustrie. Het is een uiterst belangrijk onderwerp. Ik wil dit verhaal dan ook vertellen. Ik wil Candy, mijn personage, blijven spelen en het uit het perspectief van een vrouw laten zien, al helemaal nu we het er allemaal over hebben.

Ik wil dat we ermee doorgaan. Alle vrouwen in deze serie zetten sterke en geloofwaardige personages neer. Het zou onterecht zijn om de hele serie te stoppen vanwege de beschuldigingen gericht tegen een persoon. Dat is in mijn ogen, het tegenovergestelde van gerechtigheid. Maar ik geloof natuurlijk wel dat er gevolgen zouden moeten zijn voor iedereen die vrouwen niet respecteert en misbruikt!

powered by Filmtotaal

Related posts

‘Meghan Markle weigerde cadeaus uit te pakken tijdens peperdure babyshower’

OnrOzy NL

Is spektakelstuk ‘Alita: Battle Angel’ succesvol?

OnrOzy NL

Uitgesproken #MeToo-actrice doodgeschoten door politie

OnrOzy NL
Aan het laden....