Films & zo

Keira Knightley kreeg op haar 22e mentale inzinking door alle kritiek en aandacht


De Britse actrice Keira Knightley (Colette, The Nutcracker and the Four Realms) werd al op jonge leeftijd beroemd. Het leven in de schijnwerpers is niet altijd even gemakkelijk, zo ondervond ook Knightley. In de podcast Awards Chatter van The Hollywood Reporter vertelt ze openhartig over haar mentale instorting die ze had als twintiger. Die werd voornamelijk veroorzaakt door de constante kritiek en aandacht die ze kreeg in haar beginjaren.Hoewel Hollywoodsterren een ideaal leventje lijken te hebben, wordt de impact die zo’n sterrenstatus heeft op iemands persoonlijke leven en mentale gezondheid vaak onderschat. Ook Knightley bezweek eens onder al die druk en aandacht, waardoor ze psychisch in een zware periode terechtkwam. “Ik had een mentale inzinking op m’n 22e en werd later gediagnosticeerd met een posttraumatische stressstoornis“, vertelt Knightley openhartig in de podcast.

Therapie
Ik heb toen veel therapie gehad“, vertelt ze. Knightley vertelt dat ze voor haar therapeut een unieke cliënt was. “Normaal behandelde hij mensen die denken dat iedereen het over ze heeft en dat ze gevolgd worden“, herinnert ze zich. “Ik was de eerste bij wie dat daadwerkelijk gebeurde“, vervolgt Knightley lachend. Ook nam ze destijds een tussenjaar om weer helemaal tot rust te kunnen komen. Tegenwoordig – inmiddels ouder en wijzer – kan ze veel beter met haar Hollywoodleven omgaan, gelukkig.

powered by Filmtotaal

Related posts

Star Wars-flop ‘Solo’ opnieuw keihard onderuit (net als Johnny Knoxville)

OnrOzy NL

Filmposters voor twaalf nieuwe bioscoopfilms!

OnrOzy NL

Blu-ray review ‘Redbad’ – Niet de gewenste Nederlandse blockbuster

OnrOzy NL
Aan het laden....