Films & zo

Fox verwijdert scène uit ‘The Predator’ met seksueel delinquent


20th Century Fox heeft een scene uit The Predator laten halen, omdat daarin een acteur te zien was, Steven Wilder Striegel, die een geregistreerd dader van seksueel misbruik is. De studio bevestigde dit nadat gisteren in de Los Angeles Times een rapportage verscheen dat actrice Olivia Munn, die ook in de scène speelde, half augustus de studio al op de hoogte stelde van het criminele verleden van de acteur.

Munn zei tegen de L.A. Times dat ze zowel verbaasd als verontrust was dat Shane Black (de regisseur van The Predator) deze informatie niet gedeeld had met de cast, de crew of met Fox voorafgaande of tijdens de productie. De actrice is opgelucht dat Fox de scène met hem nu verwijderd heeft.

Striegel werd in 2010 veroordeeld voor het verleiden van een 14-jarig meisje via het internet, waarna hij zes maanden gevangenisstraf kreeg en zich moest registreren als seksueel delinquent. Volgens 20th Century Fox heeft de studio de scene binnen 24 uur verwijderd uit de film, nadat zij op de hoogte kwam van zijn verleden. Dit zou al een paar weken geleden zijn gebeurd, maar Fox kwam hier pas mee naar voren na het artikel in de L.A. Times gisteren.

Regisseur Shane Black zei in eerste instantie dat hij Striegel gecast had om een vriend te helpen (de acteur was ook in The Nice Guys en Iron Man 3 te zien) ondanks dat zijn veroordeling gevoelig zou liggen, maar voegde daar later aan toe dat hij misleid was door Striegel over de inhoud van diens veroordeling en dat hij nu diep teleurgesteld is in zichzelf. Normaal gelooft hij in mensen een tweede kans geven, maar soms kom je erachter dat dit missplaatst is.

powered by Filmtotaal

Related posts

Trailer voor Jonah Hill’s coming-of-age regiedebuut ‘Mid90s’

OnrOzy NL

De topfilms die je niet mag missen in november

OnrOzy NL

‘Venom’ geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe

OnrOzy NL
Aan het laden....