What's happening

Britse bevalt in helikopter boven de kust van Cornwall

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze bijna een halve kilometer boven de aarde geboren zijn. Torran MacDonald is een van hen. Dankzij een vroeg ontwikkeld eigen willetje haalde hij nog voor hij een dag oud was het nieuws.

Zijn moeder Alicia was met haar man Sandy op een van de Scilly-eilanden voor de kust van Cornwall in zuidwest-Engeland. De hoogzwangere Alicia was daar gevraagd als ceremoniemeester op het huwelijk van vrienden.

Kustwacht

Vroeger dan de bedoeling was kondigde baby Torran zijn komst aan: weeën. Op de eilanden was op zaterdagavond geen verloskundige aanwezig, dus vroeg de ambulance-dienst op het vasteland aan de kustwacht om hulp.

Direct werd een helikopter beschikbaar gesteld. Die pikte een verloskundige op, vloog naar het vliegveld van St. Mary’s (een van de Scilly-eilanden), nam Alicia en Sandy McDonald aan boord en begon aan de terugvlucht naar het ziekenhuis in Truro op het Britse vasteland.

Vliegschema

De spanning in de helikopter nam toe toen duidelijk werd dat baby Torran zich niet zou houden aan het vliegschema. Boven het stadje Penzance op de uiterste zuidwestpunt van Groot-Brittannië kwam hij ter wereld, zeven pond zwaar. Het jongere broertje van Fearne maakt het volgens zijn moeder prima.

powered by Nos.nl

Related posts

Chauffeur ontsnapt maar net aan vlammenzee op snelweg

OnrOzy NL

Mysterie rond plotseling gesloten zonnewacht: ‘Het zijn geen aliens’

OnrOzy NL

Maastrichtse boerderij na dood pinguïn: geef geen bitterballen aan dieren

OnrOzy NL
Aan het laden....