What's happening

Maastrichtse vindt stukjes handschoen en ‘rode substantie’ in frisdrank

De supermarkt nam de fles aan, maar raadde het stel aan contact op te nemen met de producent, Coca-Cola. Dat bedrijf stuurde een dag later een bezorger om de fles op te halen. De inhoud wordt momenteel geanalyseerd. “We hebben inderdaad op 26 juli een klacht ontvangen”, bevestigt een woordvoerder van de frisdrankengigant. “Het is een opmerkelijke klacht. De fles kwam uit een productiecentrum uit Frankrijk.”

Het Maastrichtse stel heeft nog uitgezocht of de rode substantie ook iets anders zou kunnen zijn dan bloed. “Vlierbessen zijn bijvoorbeeld rood, maar het gaat hier gewoon om de witte vlierbloesem.”

Volgens de woordvoerder komen de flessen tijdens het productieproces niet in aanraking met mensen. “Het is ook onwaarschijnlijk dat er latex handschoenen worden gebruikt.”

Geen aanleiding

Als uit de labresultaten blijkt dat er bloed in de fles zat, dan worden de andere flessen van hetzelfde productiemoment ook teruggevraagd.

Het onderzoek neemt inmiddels acht dagen in beslag. “Het duurde al drie dagen voordat de koerier de fles naar ons had gebracht”, zegt de woordvoerder van Coca-Cola. “En wij krijgen altijd heel veel klachten, dus inmiddels weten we wel wat de grotere risico’s zijn. Dit was de enige klacht die we hierover binnenkregen, dus vonden we het geen aanleiding voor een opschaling.”

powered by Nos.nl

Related posts

Duitse politie boos over levensechte plastic potvis uit België

OnrOzy NL

Fietsendief zaagt boom om | NOS

OnrOzy NL

Dit zijn de kanshebbers voor de grappigste dierenfoto van 2018

OnrOzy NL
Aan het laden....