Films & zo

Waarom Dwayne Johnson zijn worstelnaam ‘The Rock’ een tijdlang niet gebruikte


Nadat hij jarenlang gewerkt had aan het opbouwen van zijn WWE-merknaam ‘The Rock’, besloot Dwayne Johnson (Skyscraper, Rampage) in het begin van zijn acteercarrière die beroemde worstelnaam te laten vallen en voortaan alleen zijn echte naam te gebruiken. Daar kreeg hij echter al snel spijt van, zo vertelt hij in een interviewgesprek aan collega-acteur Jamie Foxx. Vroeger werd er tegen me gezegd dat ik niet over het worstelen mocht praten en niet mijn bijnaam mocht gebruiken“, vertelt Johnson over de adviezen van zijn managementteam die hij kreeg in het begin van zijn acteercarrière. Ten behoeve van zijn carrière op het witte doek, moest hij zijn worstelpersona ‘The Rock’ dus laten vallen. De reden? Als acteur mocht hij niet zo afgetraind zijn als in zijn hoogtijden als professioneel showworstelaar.

Desondanks heeft Johnson zijn beroemde worstelnaam niet lang aan de wilgen laten hangen. “Ik was er klaar mee om iets te moeten zijn wat ik niet was“, vertelt Johnson tegen zijn collega Foxx. Volgens Johnson voelde de naamswijziging niet alleen voor zichzelf verkeerd, maar was het ook niet eerlijk en netjes tegenover zijn fans. Uiteindelijk besloot hij dan ook zijn worstelnaam weer te omarmen.

Op een gegeven moment bereikte ik een punt waarop ik de touwtjes weer zelf in handen wilde nemen“, zegt Johnson. Hij stuurde daarom zijn toenmalige managementteam de laan uit en zocht een nieuwe groep mensen om hem heen. “Ik maakte mezelf duidelijk dat ik lekker mezelf moest blijven“, vervolgt hij. “Als je me The Rock wil noemen, dan noem je me The Rock“.

powered by Filmtotaal

Related posts

‘Family Guy’-film die live-action en animatie mengt op komst!

OnrOzy NL

Justin Theroux beleeft zwoele stranddag met drie topactrices tegelijk

OnrOzy NL

De ‘Star Wars’-films na ‘Star Wars IX’ in de ijskast?

OnrOzy NL
Aan het laden....