What's happening

‘Zo’n grote ijsschots hebben we hier nog nooit gezien’

Zo bijzonder is het niet in Groenland, een enorme ijsschots die voorbijdrijft. Toch hebben de 170 bewoners van het dorpje Innaarsuit zo’n grote schots nog niet eerder gezien. Sinds een paar dagen drijft een tientallen meter hoge schots net achter de huizen van het dorp. Inwoners van huizen dicht bij het water zijn geëvacueerd.

“We zijn gewend aan grote ijsbergen, ze komen steeds opnieuw. Sommige zijn gevaarlijk, andere niet. Maar deze heeft een gat en veel scheuren. Zo’n grote hebben we nog niet eerder gezien”, vertelt Susanna Eliassen van de dorpsraad tegen de lokale omroep KNR.

powered by Nos.nl

Related posts

Agenten negen uur bezig met vangen wasberen in politiebureau

OnrOzy NL

Dief steelt busje vol showhonden, politie vindt hongerige dieren terug

OnrOzy NL

Wirwar van eekhoornstaarten ontrafeld

OnrOzy NL
Aan het laden....