Films & zo

‘Under the Skin’-regisseur maakt film over Auschwitz


Na zijn doorbraak in het jaar 2000 met misdaadfilm Sexy Beast, die gevolgd werd met de ondergewaardeerde films Birth (2004) en Under the Skin (2013), neemt regisseur Jonathan Glazer net als altijd de tijd om een nieuw filmproject te ontwikkelen. Tijdens een gesprek met podcast A Dash of Drash onthulde Glazer eindelijk dat hij nu echt gaat beginnen met de productie van zijn nieuwste film, die zich zal afspelen in concentratiekamp Auschwitz. De film zal zich echter niet richten op de slachtoffers, maar de mensen die toekeken zonder wat te doen en sympathie leken te hebben voor de gruwelijke acties van de nazi’s. Glazer zei er het volgende over:

[i}”De gezichten op foto’s van de omstanders tijdens de holocaust deden veel met mij. Normale Duitsers die onderdeel uitmaakten van zulke grove misdaden. Sommige gezichten leken te genieten van het ‘spektakel’ dat zich voltrok.”[/i]

Hij voegde eraan toe dat Auschwitz een belangrijk personage in de film is en niet alleen een setting:

“Veel van de verhalen die ik in filmvorm heb gezien over de holocaust, hadden zich ook ergens anders kunnen afspelen. Ik wil dat Auschwitz niet alleen een plaats is om de context van de film te bepalen.”

Glazer liet daarbij weten dat hij al vier of vijf jaar werkt aan het project. In deze tijd heeft hij veelal gedacht over de ethiek rondom het maken van een film over dit onderwerp. De opnames van de film (die nog geen titel draagt) moeten in de zomer van 2019 beginnen. Het resultaat wordt in 2020 in de bioscopen verwacht.

powered by Filmtotaal

Related posts

Maggie Gyllenhaal laat zich uit over aanklachten jegens James Franco

OnrOzy NL

Drie (bekende) namen voor ‘Annabelle 3’!

OnrOzy NL

Acht enorme filmspoilers! (dus let op!)

OnrOzy NL
Aan het laden....