Films & zo

Platinum Dunes wil snel meer ‘Friday the 13th’-films


Het is momenteel nog onduidelijk wat er met de Friday the 13th-franchise gaat gebeuren nu er een rechtszaak loopt tussen producent Sean Cunningham en Friday the 13th-scenarist Victor Miller. Warner Bros. Pictures en New Line bezitten momenteel de distributierechten van de franchise, maar kunnen pas overgaan op een nieuwe film wanneer er een schikking wordt getroffen in deze zaak. Platinum Dunes, de productiemaatschappij achter de reboot uit 2009, doet er ondertussen alles aan om meer delen van de grond te krijgen. Andrew Form, producent en een van de oprichters van Platinum Dunes zei er het volgende over tijdens een interview met We Got This Covered:“Er loopt momenteel een rechtszaak over de rechten, maar we doen er alles aan om een nieuwe incarnatie van Friday the 13th van de grond en in de bioscopen te krijgen. Elk jaar kijken we naar ons schema en stellen we de vraag: “Wanneer gaan we de volgende Friday the 13th maken?”

We houden van Jason en willen graag een nieuwe film over hem maken. Friday the 13th is onze favoriete horrortitel. Anderhalf jaar waren we zover dat we met de opnames van een nieuw deel wilden beginnen. Nu moeten we de rechten nog in ons bezit krijgen.”

De impact van de rechtszaak rondom Friday the 13th wordt niet alleen in de filmwereld gevoeld. De recente game over Jason Voorhees wordt voorlopig niet gevoed met nieuwe DLC (downloadable content) wegens het gedoe rondom de rechten.

powered by Filmtotaal

Related posts

Wereld schrikt van blauwe Will Smith in ‘Aladdin’

OnrOzy NL

Trailer ‘Avengers 4’ vrijdag en ‘Spider-Man: Far From Home’ zaterdag!

OnrOzy NL

Morgan Freeman eist excuses van CNN

OnrOzy NL
Aan het laden....