Tech & zo

Worden groepen Facebooks volgende hoofdpijndossier?

Die gesprekken in groepen kunnen voor gebruikers een extra reden zijn om vaker naar Facebook te komen. Daar zit dan ook de motivatie van Facebook: hoe vaker jij langskomt op Facebook, hoe beter het netwerk je kent en hoe meer geld het aan je kan verdienen.

Zuckerman benadrukt ook dat groepen belangrijk zijn. “Ik ben een diabetespatiënt, het is heel waardevol om Facebook-groepen te hebben waarin ik hierover kan praten.” Tegelijkertijd heeft hij zorgen over de effecten die groepen op individuele gebruikers kunnen hebben.

Extremere standpunten

“Het is heel makkelijk om deel te nemen aan een groep en die groep vervolgens in een bepaalde ideologische richting te sturen”, zegt hij. “Daarnaast moet je weten dat mensen in groepen de neiging hebben om extremere standpunten in te nemen.” Vooral groepen waar veel mensen dezelfde mening hebben, gebeurt dit volgens de MIT-onderzoeker. Wat bijvoorbeeld kan leiden tot haatzaaien en oproepen tot geweld.

powered by Nos.nl

Related posts

‘Bij Facebook heeft één persoon alle macht, maar hij kan het niet alleen’

OnrOzy NL

‘Hackersgroep bereidt aanval op energiecentrales Oost-Europa voor’

OnrOzy NL

Miljoen minder twitteraars, aandeel keldert op beurs

OnrOzy NL
Aan het laden....