What's happening

‘Verbod voor vrouwen bij sumoworstelen achterhaald’

Een Japanse burgemeester maakt zich hard voor het schrappen van het traditionele verbod voor vrouwen om de sumoring te betreden. Burgemeester Tatami van Maizuru, een voorstad van Kyoto, kreeg eerder een beroerte terwijl hij een toespraak hield in een sumoring. Hij kreeg op die plek eerste hulp van een vrouwelijke verpleegkundige die de protesten van een official negeerde.

Tatami ging vandaag weer aan het werk nadat hij in april was getroffen door de beroerte. Er ontstond destijds discussie over het voorval, omdat de verpleegkundige en andere vrouwen die haar bijstonden werden gemaand om de ring, of dohyo, te verlaten.

Een van de vele tradities bij sumoworstelen is een absoluut verbod voor vrouwen om de ring te betreden, omdat ze worden gezien als onrein. De dohyo geldt als een heiligdom, het gevecht tussen de worstelaars als een krachtmeting tussen godheden.

“Hoewel sumoworstelen een lange geschiedenis en tradities heeft, is het verbod voor vrouwen niet meer van deze tijd”, zei de burgemeester. “Zeker in situaties waarin spoedeisende hulp vereist is, doet het er niet toe of iemand man of vrouw is. Het moet voor iedereen toegestaan zijn om hulp te bieden.”

powered by Nos.nl

Related posts

Vrouw met drugsschulden verkoopt zoon, voor zo’n 2500 dollar

OnrOzy NL

Opgeblazen teckel Trevor weer ‘leeg’

OnrOzy NL

Slapen in Chinese steengroeve: 760 euro per nacht

OnrOzy NL
Aan het laden....