What's happening

Opknapbeurt maakt cartoonfiguur van 500 jaar oude Sint-Joris

Een likje verf kan wonderen doen voor een interieur, maar als het gaat om een beeld uit de zestiende eeuw kan het desastreus zijn. Daar kunnen de inwoners van het Spaanse Estella sinds kort over meepraten.

De kerk in de Noord-Spaanse plaats had aan een handenarbeidleraar gevraagd om een houten beeld van Sint-Joris schoon te maken. Die docent interpreteerde zijn taak wat ruimer dan alleen maar schoonmaken en nam de kwast ter hand. Het resultaat is een felgekleurd beeld dat wel wat weg heeft van een cartoonfiguur.

Bekijk hieronder het beeld voor en na:

powered by Nos.nl

Related posts

Buzz Aldrin klaagt kinderen aan na poging financiën over te nemen

OnrOzy NL

Vrouw beschermt kind voor enorme hagelstenen, hele rug vol blauwe plekken

OnrOzy NL

Asian Games: trefzekere Chinese voetbalster scoort 9 keer in 29 minuten

OnrOzy NL
Aan het laden....