Tech & zo

Tomeloos groeiend Instagram lanceert videoplatform

Het populaire Instagram heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met maandelijks 1 miljard gebruikers. Op Instagram, onderdeel van Facebook, kunnen gebruikers foto en zeer korte video’s posten. Instagram, waar dagelijks inmiddels 500 miljoen mensen hun beeldmateriaal delen, groeit veel sneller dan bijvoorbeeld Facebook en Snapchat.

Gebruikmakend van dat momentum start Instagram met IGTV, een nieuw videoplatform waarop gebruikers video’s met een lengte tot 1 uur kunnen uploaden. Op Instagram is de maximale lengte voor video’s 1 minuut. Daarmee wordt IGTV een concurrent van YouTube.

IGTV is bedoeld voor niet-professionele filmmakers, zegt Instagram, dat de komst van het nieuwe platform vandaag op een persconferentie bekendmaakte.

powered by Nos.nl

Related posts

Facebook: nieuwe gecoördineerde campagne om in VS politiek te beïnvloeden

OnrOzy NL

Tweede grote hack bij cryptomuntbeurs in week tijd

OnrOzy NL

Apps voor buurtcontacten in trek, ‘zorgt voor gevoel van erbij horen’

OnrOzy NL
Aan het laden....