Films & zo

Wat we al weten over het plot van ‘Jurassic World 3’


Met Jurassic World: Fallen Kingdom zitten we ineens op twee derde van de geplande Jurassic World-trilogie. Na het megasucces van Jurassic World vond Universal Pictures het namelijk wel opportuun om meteen twee vervolgen aan te kondigen. Alles om het geplande verhaal zo uitgebreid mogelijk te kunnen vertellen.Volgens regisseur Colin Trevorrow, die het origineel maakte, was zijn film echt het startschot van een groter verhaal. Hij stelde toen hij hem maakte dat de film als het begin diende. Nu Fallen Kingdom in de bioscopen draait, weten we ook hoe dat middenstuk er dan uit ziet en wellicht ook een beetje hoe de conclusie van de trilogie, die in 2021 in de bioscoop moet draaien, er uit zal zien.

We zullen in dit bericht enkele van de belangrijkste elementen van het plot van Fallen Kingdom bespreken. Lees dus enkel verder als je de film al gezien hebt. Mocht dat niet het geval zijn en je twijfelt nog, dan kan onderstaande trailer je wellicht overtuigen.

Vrijwel elke trailer liet zien dat Fallen Kingdom zou draaien om het redden van dinosaurussen. Die zaten nog allemaal op Isla Nublar, maar een recent ontwaakte vulkaan bedreigde hun voortbestaan. En dus moesten ze gered worden, wat dankzij Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dalles Howard) ook lukte. Elf soorten werden gered. Maar eenmaal op het vaste land, bleek dat hun missie onderdeel uitmaakte van snode plannen.

Het was namelijk de bedoeling dat de dinosaurussen verkocht zouden worden aan de hoogste bieder. Dat loopt natuurlijk compleet mis; de Indoraptor weet te ontsnappen en zorgt voor totale chaos. In die chaos ontstaat er een situatie waarbij de opgesloten dinosaurussen allemaal zullen stikken. Aan Claire en Owen de keuze om hen vrij te laten of te laten uitsterven.

Vrijlaten zou betekenen dat de dinosaurussen zich mengen in het ecosysteem van de Verenigde Staten en dat is – gezien de gevaren die ze vormen voor mensen – niet de beste keuze. En dus kiezen Claire en Owen ervoor de dinosaurussen te laten sterven. Dat zou ook gebeuren, ware het niet dat het jonge meisje Maisie (Isabelle Sermon) zelf gekloond is en hen allemaal loslaat.

De montage op het einde van Fallen Kingdom laat vervolgens duidelijk zien wat er gaat gebeuren. Er ontsnappen elf soorten dinosaurussen in het wild. Elk van hen zou gevangen kunnen worden (ze hebben immers een tracker), maar niet allemaal is even gemakkelijk te vangen. Zo bevindt de gigantische Mosasaurus zich in de oceanen en snackte die al wat surfers op in de loop van de film.

Eigenlijk lijkt de voornaamste conclusie te zijn dat Fallen Kingdom als opzet dient voor de daadwerkelijke Jurassic World: een wereld waarin mensen en dinosaurussen moeten leren samenleven. Dat wordt extra duidelijk als je denkt aan de speech van Ian Malcolm (Jeff Goldblum) aan het begin van de film: de kracht van genetica is losgelaten. Op een later moment zien we dat andere bedrijven ook aan de haal gaan met dino-dna en dus is de doos van Pandora geopend.

powered by Filmtotaal

Related posts

Denzel Washington knokt erop los in nieuwe trailer ‘The Equalizer 2’!!

OnrOzy NL

POLL: Beste Spider-Man film! | Filmtotaal filmnieuws

OnrOzy NL

Roseanne Barr vlucht naar Israël

OnrOzy NL
Aan het laden....