Films & zo

Een horrorfilm over Harvey Weinstein in de maak!


Een paar dagen terug kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat Harvey Weinstein een documentaire over zijn eigen leven wilde maken, maar dat lijkt er toch niet van te komen na de tientallen aanklachten voor seksuele intimidatie, aanranding en zelfs verkrachting. Woordvoerders van Weinstein ontkennen alle geruchten, maar we kunnen nu toch een film verwachten gebaseerd op de beschuldigde Hollywoodproducent, namelijk een horror-film van Brian De Palma.

De regisseur van o.a. Scarface en The Untouchables liet aan de Franse krant, Le Parisien, weten dat hij bezig is met een script welk gaat over een (nog) niet genoemde producent, maar dat duidelijk gebaseerd is op Weinstein. Zo zei De Palma: ”Het personage in mijn film zal niet Harvey Weinstein heten, maar het is een horrorfilm met een seksueel roofier. Ook zal de film plaatsnemen in de filmindustrie”. Ook zei De Palma dat hij héél wat afweet over het Weinstein schandaal: ”Ik ken heel wat mensen die met Weinstein te maken hebben gehad. Jarenlang heb ik al veel verhalen gehoord, waar ik ook gebruik van zal maken”.

De Palma liet zich ook nog uit over de #MeToo beweging en dat deze ook invloed zou kunnen hebben op de manier hoe films gemaakt zullen worden: ”Nu dat vrouwen meer invloed krijgen, zal het interessant zijn om te zien, wat er precies zal gebeuren. Ik vraag me af of hun visie zo verschillend is van de onze, want veel films worden gefilmd vanuit een mannelijke blik, wat de man ziet en voelt, maar ik denk dat we nu ook wel meer verhalen gaan vertellen vanuit een vrouwelijk standpunt”.

powered by Filmtotaal

Related posts

Waarom Thanos niet eerder de Infinity Stones ging zoeken

OnrOzy NL

Ontwerp 'Captain Marvel' toont heldin in vol ornaat!

OnrOzy NL

Nieuwe beelden ‘Captain Marvel’: Starforce in actie!

OnrOzy NL
Aan het laden....