Films & zo

Scenarist over wat er mis ging met zijn ‘Godzilla’ (1998)


Dean Devlin, scenarioschrijver van de in 1998 verschenen Godzilla-reboot, vertelde in een interview wat er volgens hem mis ging met de film. Die werd bij ontvangst bepaald niet goed ontvangen en door fans gezien als de slechtste film die in de decennia-oude franchise verscheen. Een belangrijk probleem: in geest en uiterlijk leek Godzilla nauwelijks op de koning aller monsters.Tijdens een interview met Syfy Wire, vertelde Devlin over de film en lijkt hij het eens te zijn met klachten van fans. “Ik denk dat del van het grootste problem, was dat ik Roland [Emmerich] dwong de film te maken, omdat ik zo fan was van Godzilla. Ik ben met hem opgegroeid, iets dat Roland niet met me deelde. Hij voelde geen gigantische passie voor Godzilla. Hij kon wel samen met mij een verhaal vinden waar hij passie voor voelde, en dat voelde hij ook echt voor de film die we gemaakt hebben, maar dat was zijn versie van het verhaal en deed daardoor geen eer aan het nalatenschap van Godzilla aan, op een manier die fans gelukkig zou hebben gemaakt.”

Devlin denkt dat een van de problemen in de film, was dat Godzilla hierin geen kracht van het goede of kwade was, maar simpelweg probeerde te overleven. “Dat is interessant, maar niet wie Godzilla is.” Devlin ging verder door te stellen dat het wel een logische invalshoek was, maar niet paste bij hoe fans over hem denken. Ook het aspect van kinderen van Godzilla, waarmee een vervolg opgezet werd, beviel Devlin niet en werd volgens hem ook een groot probleem.

powered by Filmtotaal

Related posts

Na zwak ontvangst beleeft ‘Fantastic Beasts 2’ beestachtig weekend

OnrOzy NL

Zesde film van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio aangekondigd!

OnrOzy NL

Dodelijke nieuwe poster ‘Pet Sematary’

OnrOzy NL
Aan het laden....