According to me

Almost weekend

Vrijdagmiddag, nog een uurtje zogenaamd arbeid veinzen en dan kun je weer naar huis. Dat laatste uur op vrijdag is qua arbeidsproductiviteit toch net zo laag als het niveau van lik mijn fessie… As the time goes by, zakt mijn concentratie niveau naar de laagste verdieping… maar dan nog lager.. ?  en als maar de klok controleren.. Nog twee uurtjes, nog een uurtje… en dan.. 17:30. Lekkeerrrrr… Weekend! Maar euh, wat doen nu?

Een paar maanden geleden liep ik met een vriend door de stad. We hadden het erover dat hij liever nergens bleef slapen, omdat hij het zo fijn vond om een hele zondag thuis te zijn. ‘Snap ik helemaal’, zei ik. ‘Als ik de kans heb, rijd ik ook het allerliefst naar huis. Hoe laat het ook is.’ Koningsdag hetzelfde. Ik zat lekker thuis, een beetje bloggend op mijn laptop, beetje fifa 18 spelend en lekkere hapjes voor mijzelf makend..  Ja, ik ben soms een beetje een einzelgänger. En euh ik schaam me er niet voor. Nope.

Vroeger voelde ik me verplicht om dingen te doen. Uitgaan bijvoorbeeld. Niet dat ik het altijd kut vond, maar als je me de keus gaf was ik echt liever thuis. Maar ja, ik was nog jong (ben ik nog steeds ?) en dacht dat het zo hoorde. Als je niet uitging was je maar saai. Geloof me, thuis zijn is echt niet saai. Ik kan heel goed alleen zijn. Ik vermaak me uitstekend met Netflix, bloggen en op mijn terras lekker genieten (als het weer een beetje mee zit natuurlijk). Weekenden die alleen uit die onderdelen bestaan zijn mijn favoriete weekenden. En….als mijn kinderen er zijn natuurlijk ?

Nu zeg ik niet dat ik nooit vrienden en vriendinnen zie, nooit naar buiten ga en nooit een mannen weekend heb :), nooit drink of de binnenkant van een bioscoop zie (hoewel, dat laatste is tegenwoordig misschien wel waar). Dat is ook weer niet zo. Ik vind het heerlijk om eens in de zoveel tijd uit eten te gaan (met name om het eten *hehe*) of om leuke dingen te doen met vrienden. Maar wel met mate. Ik heb balans nodig. Wat mij betreft zit een weekend nooit helemaal vol met dingen. En ik spreek ook het liefst met mij zelf af om zondag uit te slapen en vervolgens nergens heen te gaan. Erg bizar dat dat nooit lukt, want ik ben dan uiterlijk rond half negen klaar wakker ? Maar het fijne is dat je dan de hele dag voor je zelf hebt. Is echt lekker. Vooral omdat je een drukke baan hebt, kun je hierdoor fris aan een nieuwe (drukke) week beginnen.

Ik ben zo blij dat ik me niet meer verplicht voel om dingen te doen. Dat ik niet meer bang ben om dingen te missen. Als jij de meest epische avond ooit hebt beleefd ben ik heel blij voor je, maar ik baal niet dat ik het gemist heb. Als jij naar de openingavond van dat supertoffe nieuwe restaurant bent geweest, vind ik dat ook heel erg leuk voor je. Ik ga wel een ander keertje. Soms een huismus ? zijn en je er niet schuldig over voelen heeft zo zijn voordelen.

Related posts

Hoppa, nog een serie die ik ZEKER ga kijken: ‘Lord of the Rings’

Onur Ozyigit

Gewoon loslaten! Is het beste wat je kunt doen..

Onur Ozyigit
Aan het laden....