Tech & zo

YouTube komt met nieuwe muziekdienst, maar concurrentie is groot

Google en dochterbedrijf YouTube zijn tot veel in staat, maar het lukte de partijen tot nu toe niet om een goede plek te veroveren als muziekdienst. Daar moet verandering in gaan komen met YouTube Music, een dienst die moet gaan concurreren met Spotify en Apple Music.

Dat is geen makkelijk opgave. Spotify heeft wereldwijd 75 miljoen betalende gebruikers en Apple Music heeft er 50 miljoen. Van Google Play Music, de huidige muziekdienst van Google, zijn nooit cijfers bekendgemaakt (wat nooit een goed teken is).

Twee smaken

YouTube Music komt in twee smaken: een gratis en een betaalde variant van 9,99 dollar. Het is daarmee een directe aanval op marktleider Spotify, die ook dit model heeft; Apple Music heeft alleen een betaalde variant en de mogelijkheid om het drie maanden gratis te proberen. Het grote verschil: YouTube biedt ook heel veel muziekvideo’s aan.

Daarnaast wordt de Google Assistent ingezet om aan de hand van je kijkgedrag op YouTube gepersonaliseerde afspeellijsten op te stellen. Dit soort functies moeten YouTube aantrekkelijker maken dan de concurrentie. De nieuwe dienst is vanaf 22 mei beschikbaar, maar het is nog onbekend wanneer die naar Nederland komt.

Tegelijkertijd heeft de gratis variant van YouTube Music ook een behoorlijk zwakke plek: het is niet mogelijk om op de achtergrond te blijven luisteren. Dat betekent dat je de app altijd moet hebben draaien om te kunnen blijven luisteren.

powered by Nos,nl

Related posts

Vodafone: storing mobiele netwerk is opgelost, maar herstel kost tijd

OnrOzy NL

‘Honderdduizenden routers gehackt, mogelijk voor aanval bij Champions League’

OnrOzy NL

Gegevens miljoenen Facebookgebruikers toegankelijk via spelletjes-app

OnrOzy NL
Aan het laden....