Tech & zo

Al die privacymailtjes in je inbox? ‘Een beetje overdreven’

Grote kans dat je inbox deze weken uitpuilt met mailtjes van bedrijven en organisaties, die je privacy allemaal heel belangrijk vinden en waarvan je in sommige gevallen niet eens meer wist dat je er ooit klant bent geweest.

Het is geen toeval: vandaag treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. Daarin gelden strengere privacyregels. Veel bedrijven mailen je om opnieuw toestemming te vragen voor het ontvangen van hun nieuwsbrief of om je op hun nieuwe privacyvoorwaarden te wijzen.

Maar daarin slaan ze wel behoorlijk door, menen juristen. “Het is allemaal complete onzin”, zegt juriste Charlotte Meindersma, die bedrijven bijstaat ter voorbereiding op de nieuwe privacywet.

Voor je die verklaringen ongelezen in de prullenbak gooit, het is interessant om ze even te bekijken. Maar, wie heeft er tijd om al die voorwaarden door te lezen? Precies, niemand. Toch heb je al snel een beetje inzicht. Zoek in de tekst naar deze vijf termen, of klik wél even op onderstaande video.

powered by Nos,nl

Related posts

Honderden accounts verwijderd vanwege Iraanse propaganda

OnrOzy NL

Facebook zet zonder toestemming telefoonnummers in voor reclame

OnrOzy NL

Dit komt er kijken bij de eerste grote drone-show van Nederland

OnrOzy NL
Aan het laden....