Connect with us

OnrOzy.nl

Vragen over sterke vrouwen zijn volgens Emilia Clarke seksistisch

Entertainment

Vragen over sterke vrouwen zijn volgens Emilia Clarke seksistisch


Actrice Emilia Clarke (Solo: A Star Wars Story, Terminator Genisys) is boos. De bekende Game of Thrones-actrice is helemaal klaar met de term ‘sterke vrouw’, zo blijkt uit de felle reactie die ze gaf tijdens een interview met het blad Elle op het filmfestival van Cannes, Frankrijk, na een vraag over de sterke vrouwelijke personages die ze allemaal al heeft mogen spelen. Volgens Clarke suggereert die term dat vrouwen normaal gesproken zwak en minder waard zouden zijn.”Wat is het alternatief dan? Denk je nou echt dat een hoofdrol in een film zwak gaat zijn?“, sneert Clarke naar de mannelijke journalist. “Ik speel gewoon vrouwen“. Volgens de 31-jarige Hollywoodster heeft de term ‘sterke vrouwen’ een behoorlijk seksistische ondertoon en dat accepteert ze niet langer meer. “Je vraagt dat ook niet aan een man tenzij hij fysiek sterk is“, concludeert ze.

Vervolgens geeft Clarke de interviewer een aantal voorbeelden van hoe hij zijn vraag ook had kunnen formuleren. “Waarom vraag je me niet hoe het is om iemand met macht te spelen? Of hoe het voelt om een vrouwelijke hoofdrol in een grote blockbuster te mogen spelen?“, vraagt Clarke zich dus hardop af. “Gebruik het adjectief sterk niet meer, maar zoek een ander bijvoeglijk naamwoord, verdorie“.

Eerder deze maand zei Clarke nog in een interview dat ze het uitdagend en spannend vond om sterke vrouwelijke personages te mogen spelen, maar nu lijkt het waarschijnlijk dat de emmer toen al begon over te lopen. Clarke speelt dus geen sterke vrouwelijke rollen meer, maar puur vrouwelijke rollen.

by NOS.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top