Connect with us

OnrOzy.nl

Onderzoekers vinden lek in PGP, ‘versleuteld mailen nu niet veilig’

Tech & stuff

Onderzoekers vinden lek in PGP, ‘versleuteld mailen nu niet veilig’

E-mailen met PGP, de populairste techniek om mailtjes te beveiligen tegen meelezers, wordt op dit moment sterk afgeraden. Europese onderzoekers hebben beveiligingsproblemen in het systeem ontdekt, waardoor de inhoud van berichten prijsgegeven zou kunnen worden.

PGP wordt onder meer gebruikt door mensenrechtenactivisten, journalisten en beveiligingsonderzoekers om vertrouwelijk te communiceren. Ook het klokkenluidersplatform Publeaks gebruikt PGP, maar in hoeverre dat is getroffen, is nog niet duidelijk.

De onderzoekers zeggen nog niet hoe het lek er precies uitziet; morgen komen ze met meer informatie. Wel hebben ze ervoor gekozen om het grote publiek nu alvast te waarschuwen om het systeem niet langer te gebruiken.

De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF heeft het onderzoeksrapport al in mogen zien en concludeert dat het lek een direct gevaar is voor gebruikers van PGP. Zelfs berichten die een PGP-gebruiker eerder heeft verstuurd, zijn niet veilig, aldus de EFF.

by NOS.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top