Connect with us

OnrOzy.nl

Jongen in VS ontwaakt nadat ouders besloten zijn organen te doneren

What's happening

Jongen in VS ontwaakt nadat ouders besloten zijn organen te doneren

De 13-jarige Trenton McKinley is net op tijd weer bij bewustzijn gekomen. De jongen uit Alabama raakte na een auto-ongeluk zwaargewond en werd als hersendood beschouwd. Zijn ouders hadden de hoop opgegeven en de formulieren voor orgaandonatie ingevuld. En toen werd Trenton wakker.

“Het is een wonder”, zegt moeder Jennifer Reindl tegen Amerikaanse media. Ze vertelt dat haar zoon inmiddels weer van alles kan, wat ze vlak na het ongeluk nooit had durven hopen. “Van geen hersenactiviteit tot nu weer lezen, praten en rekenen.”

Twee maanden geleden sloeg Trenton met zijn strandbuggy over de kop. “Ik raakte het beton en het voertuig kwam op mijn hoofd terecht”, zegt hij nu. “Daarna herinner ik me niets meer.”

Vijf kinderen redden

De jongen uit de stad Mobile liep een zware schedelbreuk op. Hij balanceerde op de randje van de dood en was dagenlang bewusteloos. Zijn ouders kregen te horen dat hij nooit meer de oude zou worden. Een verzorger in het ziekenhuis zei dat ze met Trentons organen vijf kinderen konden redden.

“We zeiden ja”, zegt Jennifer. “Dat zou er ook voor zorgen dat ze Trenton in leven zouden houden om zijn organen klaar te maken voor donatie.” De dag voordat de artsen de stekker eruit zouden trekken, vertoonde haar zoon weer een teken van leven. Sindsdien is zijn toestand met stapjes vooruitgegaan.

Trenton is inmiddels weer thuis, maar hij heeft nog veel pijn en is 25 kilo afgevallen. Het is nog altijd de vraag in hoeverre hij zal herstellen. De jongen moet nog zeker een hersenoperatie ondergaan. Zijn ouders zijn een crowdfundactie begonnen voor de medische kosten.

by NOS.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top