Nu we zeker weten dat het laatste seizoen van Game of Thrones in 2019 door HBO zal worden uitgezonden, hoopt het netwerk de hype te kunnen handhaven door de geplande spinoffs van de epische fantasy-serie vanaf het begin van flinke budgetten te voorzien. Tijdens een conferentie liet Francesca Orsi, een hoge pief bij HBO, weten dat de spinoffs budgetten zullen krijgen die zich kunnen meten met die van de laatste seizoenen van de huidige serie en ver boven die van de eerste paar seizoenen van Game of Thrones zullen liggen. Aldus Orsi:
“50 miljoen dollar per seizoen is te weinig om te realiseren wat wij van plan zijn. We pakken dus flink uit.”

Orsi liet daarnaast weten dat het dom zou zijn om niet meer series te ontwikkelen die zich afspelen in het universum van Thrones. Max Borenstein (Kong: Skull Island), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (Legend) en Carly Wray (The Leftovers) zijn enkele namen die samen met auteur George R.R. Martin werken aan ideeën voor de spinoff-series.

Een andere belangrijke opmerking van Orsi was dat het laatste seizoen van Game of Thrones de verwachtingen van kijkers meer dan waar zal maken. Het gezamenlijk hardop lezen van de scenario’s van de laatste afleveringen zou daarnaast behoorlijk zwaar zijn gevallen. Orsi:

“Geen van de castleden had de scenario’s vooraf gelezen, en een voor een werden ze verbaasd door het einde dat hun personages werd toebedeeld. Aan het einde, toen de laatste woorden van het laatste script werden voorgelezen, begonnen de tranen te vloeien. Dat werd daarna gevolgd door een applaus van 15 minuten.”

Bovenstaande maakt het wachten op het laatste seizoen niet echt draaglijker, maar het is wel fijn om te weten dat we meer gaan zien van Westeros in toekomstige series.

Serie nieuws door Filmtotaal.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *