Mikaela Shiffrin heeft zich verzekerd van de eindzege in het algemeen wereldbekerklassement. De skiester uit Amerika had bij de reuzenslalom in het Duitse Ofterschwang genoeg aan de derde plaats voor de eindzege.

De 22-jarige Shiffrin, die vorig seizoen ook de wereldbeker algemeen won, stond dit seizoen zestien keer op het podium, waarvan tien keer op de hoogste trede. De laatste podiumplaats van Shiffrin was op 19 januari. Ze won daarna nog wel olympisch goud en zilver in Pyeongchang.

Eerste zege

Ragnhild Mowinckel boekte in Duitsland haar eerste wereldbekerzege. De Noorse, die in Pyeongchang twee keer zilver won, leidde na de eerste run en was uiteindelijk 0,66 seconde sneller dan Viktoria Rebensburg.

Sport news by NOS.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *