Hij heeft nog geen zin gezongen, maar nu is er al een rel over het Belgische WK-lied van rapper Damso. De Vrouwenraad en verschillende sponsors van het nationale voetbalelftal hebben de voetbalbond uitleg gevraagd over de keuze voor de artiest, die felle kritiek krijgt vanwege zijn vrouwonvriendelijke teksten.

In een open brief aan sponsors van de Rode Duivels, waaronder Adidas, BMW, Coca-Cola en ING, riep de Vrouwenraad gisteren de bedrijven op om verzet aan te tekenen tegen de benoeming van Damso. Hij wordt in de brief “een ondoordachte en zeer spijtige keuze” genoemd.

Want de organisatie vindt dat de bond het verkeerde voorbeeld geeft. “Zo geven ze een fout signaal dat seksisme wél geoorloofd is. Damso’s teksten staan immers bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen”, staat in de brief.

Magda De Meyer van de Vrouwenraad noemde vanochtend op NPO Radio 1 de rapper “heel plat en heel grof. Het gaat over bitches en sletten. Damso wordt geïdentificeerd met superseksistische teksten en liederen. Hij vindt dat vrouwen alleen goed zijn als neukgerief.”

Media & Cultuur door NOS.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *