In Amsterdam is de shortlist bekendgemaakt van de 25ste editie van de Libris Literatuur Prijs, de onderscheiding voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

De jury, onder voorzitterschap van Abdelkader Benali, koos uit een longlist met achttien schrijvers. De zes overgebleven auteurs maken kans op 50.000 euro.

De genomineerden zijn Martin Michael Driessen met De pelikaan, Tommy Wieringa met De heilige Rita, Marjolijn van Heemstra, met En we noemen hem, Murat Isik, met Wees onzichtbaar, het romandebuut van Arjen van Veelen, Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken en Ilja Leonard Pfeijffer met Peachez, een romance.

De jury bestaat naast voorzitter Abdelkader Benali uit Hans Bouman, literair criticus van de Volkskrant, Johan de Haes, voormalig redacteur en literair recensent van de VRT, Lotte Jensen, letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en Judith Uyterlinde, programmamaker en uitgeefdirecteur World Editions Londen.

Vorig jaar won Alfred Birney de prijs met zijn roman De tolk van Java.

Media & Cultuur door NOS.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *