Stel je voor he, we leven in een ‘perfecte’ wereld. Dus zonder pijn, honger, armoede, onrecht..verzin maar… een plek waar we met z’n allen vreedzaam leven. Zonder meningsverschil, ruzie, oorlog… Maar vooral een wereld waarin iedere film en serie die je kunt bedenken je kunt bekijken. Helemaal gratis, direct en overal waar je bent. Waar je Game of Thrones kunt kijken vanaf je Netflix-account, die heerlijke B-films kunt terugvinden en zelfs die nieuwe bioscoopfilm nu al kan zien. In ieder huis staat een minibioscoop, een popcornmachine en krijg je gratis een levenslang abonnement op deze ultieme service.

Klinkt lekker he!? Maar helaas bestaat die perfecte wereld (nog) niet.

Wat hebben we wel? We hebben een plek waar je exclusief meerdere series en films voorgeschoteld krijgt voor een klein bedrag: Netflix, Videoland, Amazon Prime Video – kies maar. Met ruime keuze tussen allerlei titels, die je in een handomdraai kunt bekijken. Vanaf je mobiel, vanaf je pc of vanaf je televisietoestel. Op die grote flatscreens op Ultra HD kijken: heerlijk. Euh, nou bijna heerlijk dan, want het zijn helaas niet de allernieuwste films en bij Netflix zit je nog steeds naar seizoen 4 van Suits te kijken terwijl laatste aflevering van seizoen 7 in the States onlangs is uitgezonden… 🙁

Waar gaat dit heen? Bioscopen? Nee joh..Iedereen kijkt lekker thuis, comfortabel vanuit de bank of stoel. Zo af en toe komen de mensen samen om te kijken naar de blockbuster die exclusief in de bioscoop draait. Je zult het huis wel uit moeten, als je deze film echt wilt zien.

Ondertussen zijn de tv-zenders herhalingsplekken, reclamesproeiers en tipgevers van hun services geworden. De televisie- en filmwereld heeft zich versplinterd. Verschillende bedrijven hebben de handen ineen geslagen om de grootste en populairste streamingservice te worden. Internationaal zijn er grote spelers ontstaan, die serieus kunnen concurreren met Netflix.

Nee, tv zenders in oude vorm gaan we niet meer terug krijgen..  want ieder persoon heeft straks  minimaal drie abonnementen. Allemaal om zijn favoriete films en series te kunnen bekijken. Maar altijd zal het nog knagen, want het gevoel dat hij niet álles kan kijken zal zoals nu het geval is, een doorn in het oog blijven.

Eens zullen we die perfecte wereld wel krijgen denk ik. Zeg eerlijk, een ultieme Netflix zou toch zo gaaf zijn?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *